Климатолог направи изненадваща прогноза за предстоящата зима

https://mreja.bg/novini/klimatolog-napravi-iznenadvashta-prognoza-za-predstoyashtata-zima/56208 Mreja.bg
Климатолог направи изненадваща прогноза за предстоящата зима

Климатологът Симеон Матев направи доста изненадваща прогноза за предстоящата зима.


Разбира се като истински специалист той бе категоричен, че е трудно отсега да се пророкува каква ще бъде тя, но съдейки по някои индикации като Ел Ниньо, Ла Ниня и Северноатлантическа осцилация, може да се каже, че ни очаква доста по-топла от обичайното зима в част от Европа.


Притесненията му обаче са свързани с това, че веднъж на 5-7 години се случва студена зима, а последната такава е била през 2017 г., а преди нея – през 2017 г. Това идва да рече, че предстоящата зима всъщност може да се окаже и доста мразовита.


Освен това като се вземе предвид газовата криза, то по всяка вероятност предстоящата зима няма да е от най-приятните.

Добрата новина, с която Симеон Матев зарадва широката общественост обаче е, че има 70-80% вероятност зимата наистина да бъде топла.


На въпроса зали вярва в апокалиптичните сценарии за климата, специалистът заяви, че има начин хората да бъдем по-адаптивни и да противодействаме на природата.


Другата добра новина е, че лятото все още не е свършило въпреки, че в момента времето на много места у нас е дъждовно и доста захладня.

А да не забравяме, че тепърва ще чакаме и представянето на циганското лято.

Източник: blitz.bg
 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.