ИЗВЪНРЕДНО: САЩ санкционира още българи по списъка Магнитски - Владислав Горанов и Румен Овчаров част от него (ФАКСИМИЛЕТА)

https://mreja.bg/novini/izvanredno-sasht-sankcionira-oshte-balgari-po-spisaka-magnitski-vladislav-goranov-i-rumen-ovcharov-chast-ot-nego-faksimileta-4/55294 Mreja.bg
ИЗВЪНРЕДНО: САЩ санкционира още българи по списъка Магнитски - Владислав Горанов и Румен Овчаров част от него (ФАКСИМИЛЕТА)

САЩ пусна нов списък със санкционирани българи по закона „Магнитски“, съобщиха от Министерство на финансите на САЩ.Физическите лица, които са санкционирани са: Иван Генов, Владислав Горанов, Николай Малинов, Александър Христов Николов, Румен Овчаров.


Иван Генов е инженер. Бивш изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“; ЕАД по време на тройната коалиция на Сергей Станишев.


Владислав Горанов е бивш министър на финансите и бивш депутат от партия ГЕРБ.


Николай Малинов е подсъдим за шпионаж в полза на руснаци, както и лидер на партия "Русофили за възраждане на Отечеството".


Александър Николов е член на Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй".


Румен Овчаров е представите на БСП, бивш министър на икономиката и енергетиката и бивш депутат.

Има и санкционирани фирми. Те са:


INTER TRADE 2021 EOOD, MS KONSULT 2016 EOOD, Политическа партия „Русофили за възраждане на отечеството“; Национално движение русофили и TRILEMMA CONSULTING LTD EOOD.


Фирмата "Интер Трейд 2021" ЕООД е на Николай Малинов.


Фирмата "МС Консулт 2016" ЕООД е на Николай Малинов и Даниела Малинова.


Политическа партия „Русофили за възраждане на отечеството“ е оглавявана от Николай Малинов.

Малинов е председател и на Национално движение русофили.


Последната санкционирана фирма - "Трилема Кансълтинг" ЕООД пък е собственост и управлявана от Владислав Горанов.

Източник: pik.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.