Изненада: Спецакция в община Белоградчик, обискират и къщата на кмета

https://mreja.bg/novini/iznenada-specakciya-v-obshtina-belogradchik-obiskirat-i-kashtata-na-kmeta/55785 Mreja.bg
Изненада: Спецакция в община Белоградчик, обискират и къщата на кмета

Спецакция за борба с корупцията се провежда в община Белоградчик. На терен работят МВР, КПКОНИ и прокуратурата. По информацията за момента прокуратурата, която ръководи акцията разследва общината и кмета за корупционни практики и по-точно свързано с договорите за сметосъбирането.

В общината е пристигнал лично и зам.-главният прокурор и шеф на НСлС Борислав Сарафов.

Свидетели споделиха пред медиите, че са забелязали няколко полицейски коли и пред дома на кмета Борис Николов.

От прокуратурата и МВР все още няма официална информация за действията им, срещу какво и кого са насочени, както и какви са резултатите.

Местни жители предполагат, че акцията е и в следствие от напрежението между кмета на общината Борис Николов и председателя на общинския съвет Боян Минков, които са в конфликт от около 2 години. Преди няколко дни Минков е пуснал публикация в социалните мрежи, в която споделя, че трябва да се яви в съда във Видим по делото, което е заведено от кмета срещу общинския съвет. Именно, като представител на общинския съвет той трябва да даде обяснения пред съда. „Ябълката на раздора“ са именно договорите за сметосъбиране и закупуването на техника и контейнери за него.

Източник: dir.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.