Изненада: Прокуратурата повдигна обвинение на кмета на Белоградчик

https://mreja.bg/novini/iznenada-prokuraturata-povdigna-obvinenie-na-kmeta-na-belogradchik/55780 Mreja.bg
Изненада: Прокуратурата повдигна обвинение на кмета на Белоградчик

Държавното обвинение във Видин официално привлече кмета на общината Борис Николов в качеството му на обвиняем. От прокуратурата смятат, че при акцията днес проведена в общината и в дома на кмета са открити достатъчно доказателства, за да бъде предявено обвинение и то да издържи пред съда.


Основната причина е сключване на договори от общината, които са били с много завишени цени. Смята се, че от разликата са се облагодетелствали именно представители на общината.


Забавно изявление и в тона на Хелоуин направи и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Той заяви, че напоследък му се струва, че политиците прилагат принципа „лакомство или пакост“ и съответно, ако не бъде получено лакомство, следва пакост…


Той заяви, че този тип на работа не може да бъде толериран и прокуратурата няма да стои безучастна към него.


Спрямо кмета на общината е взета мярка за неотклонение подписка. Разследването и събирането на материали продължава. Шефът на НСлС информира, че от действията на обвиняемия са настъпили значителни финансови щети за общината и нейния бюджет.


Кметът на Белоградчик е бивш депутат един мандат и в момента кара 3-тия си мандат на кметското кресло.


Източник: dir.bg


 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.