Изненада: Действащ министър на България влезе в затвора

https://mreja.bg/novini/iznenada-deystvasht-ministar-na-balgariya-vleze-v-zatvora/55865 Mreja.bg
Изненада: Действащ министър на България влезе в затвора

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков посети затвора в Плевен, за да провери при какви условия излежават присъдата си осъдените.  Той проверява как са извършени действията, които са предприети в изправителната система. Също така проверката обхваща и условията на труд на надзирателите и другите служители на затвора.


В затвора в Плевен и общежитията към него живеят около 300 лишени от свобода, като близо 3/4 от тях работят, като по този начин редуцират присъдите си. В корпуса на затвора са реновирани помещенията на задържаните, както и са изградени нови отдих зони за персонала.


При посещението си, министърът бе посетен и от зам.-министър Мариана Павлова, както и от директора на ГДИН – главен комисар Ивайло Йорданов. По-късно ще бъде посетен и затвора в Ловеч. Те също са посетили и единствения център за обучения в системата на ГДИН, който максимално може да обучава по 40 човека. Предвижда се центърът да бъде разширен и новият му капацитет да бъде до 100 човека.


Само преди няколко дни синдикатът на надзирателите (Синдикатът на служителите в затворите в България – ССЗБ) обяви стачната си готовност. Те твърдят, че основната причина е напрежението на работното им място – в затворите и следствените арести.


Източник: lupa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.