Гнусни далавери с покойници! Екс депутатът Димитър Ламбовски разкопава гробове, за да препродава ковчезите (Скандални разкрития)

https://mreja.bg/novini/gnusni-dalaveri-s-pokoynici-eks-deputatat-dimitar-lambovski-razkopava-grobove-za-da-preprodava-kovchezite-skandalni-razkritiya-2/106123 Mreja.bg
Гнусни далавери с покойници! Екс депутатът Димитър Ламбовски разкопава гробове, за да препродава ковчезите (Скандални разкрития)


Гнусна далавера с участието на бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски е на път да взриви обществото. Запознати разкриват, че екс народният представител е толкова притиснат от финансови проблеми, че буквално е ударил дъното – и моралното, и човешкото, в опити да изкара пари.


 


Публична тайна е, че Ламбовски е сред инвеститорите на „Бояна парк София“ – луксозния частен гробищен комплекс в Бояна. Дялове там имат Росен Дойнов – сина на соц величието Огнян Дойнов, както и бизнесмена Бисер Христов. Последните двама са съсобственици в строителната фирма „Тера груп“, която стои зад луксозния комплекс Магнолия в Бояна, където под наем от 600 евро живееше бившият премиер Сергей Станишев.


 


По онова време Ламбовски е приятел и съдружник и с двамата, но след години отношенията им се влошават, най-вероятно след спорове за пари. Те имат сериозни разногласия именно за собствеността на вече споме натия комплекс Магнолиите. След като частният гробищен парк е пуснат, като собственик в него влиза и люксембургската офшорка "ЕСТУРИА С.А.Р.Л", представлявана от Александър Льондев. До ден днешен той е в борда на директорите на „Бояна парк София“, но фирмата на Ламбовски няма дял. Поне официално.


 


Въпреки това той очевидно разполага с достатъчно власт там, за да върти наистина гнусни и неподлежащи на коментар далавери с покойниците. Наши източници разкриват, че бившият депутат дотолкова е закъсал за пари, че е измислил грозна схема, която може да си съперничи единствено с циганските погребални агенции. С единствената цел да изкяри пари.


 


Поемете си дъх, защото разкритията наистина не са за хора със слаби сърца. Ламбовски разпорежда на гробарите си да разкопават пресните гробове, за да вземат ковчезите на погребаните покойници. Става въпрос за наистина луксозни ковчези, чиито цени варират от 2 000 до 12 000 лева. След изравянето, те се препродават на следващото опечалено семейство.


 


Само за последната година Ламбовски е разпоредил поне 15 ексхумации, а роднините на изровените покойници си нямат на идея за случващото се. Като кражбата на ковчега е най-малката злина в случая. Говорим за абсолютно нехристиянска гавра с паметта на починалите хора.


 


Да не говорим, че един ковчег е бил препродаван средно по около 5 пъти, разкриват циганите, които копаят гробовете. Случващото се не е тайна между тях и те редовно обсъждат извънредната си „дейност“. Нещо повече, гробарите обменят опит в извършването на низката постъпка, без да се интересуват на чие гробище работят.


 


Разбира се, те също имат изгода от поругаването на последния дом на починалите. За да си мълчат за гнусната схема, Ламбовски им е позволил да обират скъпоценностите, с които са погребани мъртъвците. Сделка, която е изключително изгодна за тях, тъй като богаташите в частното гробище редовно бивали изпращани с куп скъпи бижута.


 


Срещу мълчаните си, мургавите гробокопачи често се обзавеждали с ролекси, картиета и прочие ювелирни произведения, чиито цени са от петцифрени суми нагоре.

Източник: Crimes.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.