Ето какво оръжие България ще изпрати на Украйна

https://mreja.bg/novini/eto-kakvo-orazhie-balgariya-shte-izprati-na-ukrayna/55585 Mreja.bg
Ето какво оръжие България ще изпрати на Украйна

Вече има яснота за списъка с оръжието, което България ще изпрати на Украйна след решението на Народното събрание. Тогава парламентът остави едномесечен срок, в който Военното министерство да изготви списък с възможното оръжие и оборудване, с което може да се подпомогне украинската армия.


Към момента той представлява класифицирана информация и няма обществен достъп до него. С решение на Министерски съвет и Народното събрание може да бъде одобрен и да се пристъпи към изпращане на военната помощ.


Известен военен експерт заяви, че вече има практика за споразумения за военна помощ при формирането на военната формация за сигурност в Афганистан. По споразумението вече са изпратени стотици тонове въоръжение, оборудване, припаси, леко стрелково оръжие, минохвъргачки и подобни.


Според него тази практика до момента е реализирана единствено с решение на военното ведомство, без да е ратифицирано от Парламента или Правителството.


Той допълва, че Военното министерство е имало яснота каква военна помощ може да бъде изпратена на ВСУ, но към онзи момент е действала нормативната уредба единствено за военно-техническа помощ, която включваше ремонт на пострадала техника в нашите военни заводи.


Вероятно военната пратка ще бъде изпратена до Украйна с няколко от големите американски военно-транспортни самолети Боинг С-17.


Източник: dir.bg


1 Коментара

[email protected]

преди 1 месец

quod ratione cupiditate architecto distinctio dolore doloribus rerum sunt itaque illum esse debitis eligendi. omnis possimus culpa repudiandae dicta qui consequatur quas non doloribus sed quod expedit

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.