Д-р Ангел Кунчев разкри вероятната причина за смъртта на д-р Нели Пандова

https://mreja.bg/novini/d-r-angel-kunchev-razkri-veroyatnata-prichina-za-smartta-na-d-r-neli-pandova/105439 Mreja.bg
Д-р Ангел Кунчев разкри вероятната причина за смъртта на д-р Нели Пандова


Д-р Ангел Кунчев посочи вероятната причина за смъртта на д-р Нели Пандова


Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че съществува хипотетична възможност д-р Нели Пандова да не е се изчистила от коронавируса, въпреки че двата й теста са били отрицателни.


Той заяви пред Нова тв, че ако вирусът е бил в белите дробове, PCR тестовете може да не го отчетат.


Той не изключва и възможността лекарката да е починала от съпътстващо заболяване след увреждане на белия й дроб.


Д-р Пандова бе сред първите заразени медици у нас. Тя беше част от екипа на Спешна помощ в София. Тя е била изписана от болницата в добро състояние и е продължила лечението си вкъщи.


Д-р Кунчев не изключва вероятността, ако изследването е правено в по-късен етап от заболяването, вирусът да не е бил в носоглътката, а да е слязъл в долните нива на дихателния тракт.


Той поясни, че това е атипична вирусна пневмония. Според него са възможни и двата варианта – вирусът да изчезне рано от носоглътката или да се запази в организма дълго след като човек е излекуван, пише БЛИЦ.


Водещият експерт на Световната здравна организация д-р Мария ван КeрховеПациенти заяви, че излекувани от COVID-19, които дават положителни проби по-късно, се оказва, че не са повторно заразени, а просто вирусът не е изчистен. 0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.