Бойко Борисов съобщи важни финансови новини

https://mreja.bg/novini/boyko-borisov-saobshti-vazhni-finansovi-novini/106261 Mreja.bg
Бойко Борисов съобщи важни финансови новини


Бойо Бориосов съобщи добра финансова новина и за пенсионерите


Днес Бойко Борисов съобщи няколко важни финансови новини. Той обяви, че за втори пореден месец от 8 до 21 септември всички български пенсионери ще получат допълнителните 50 лв. към пенсиите си. Това е част от мерките на правителството за подкрепа на най-уязвимите в условията на пандемията.


По време на днешното заседание на Министерския съвет премиерът заяви, че предстои тази помощ да бъде отпусната и за октомври месец за 2 120 000 пенсионери.


Борисов съобщи и новина, която зарадва служителите на НОИ. Техните заплати се вдигат с 30%, тъй като те са ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса.


Повишението във възнагражденията ще им бъде изплатено до края на настоящата седмица. За целта са отпуснати допълнително над 5 милиона лева.


Минималното обезщетение за безработица също се увеличи с над 30%. Увеличението ще обхване между 30 000 и 33 000 безработни средно на месец в периода от 1 октомври до 31 декември, заяви още Борисов.


Днес премиерът съобщи и друга важна финансова новина, свързана с 20 милиона евро.


С тази сума страната ни ще участва в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета". В нея участват и още 11 европейски държави. В профила си във "Фейсбук", Борисов написа, че този проект поставя фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху създаването на по-голяма свързаност по линията Север-Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.