Мрежа

Николай Димитров откри кампанията си с видеоотчет за свършеното в Несебър (Снимки)

0 0

С 30 минутен филм, в който показа свършеното през трите си мандата откри предизборната си кампания Николай Димитров в Несебър. Паралелно с това всеки от присъстващите получи брошура от 32 страници с изпълнени и бъдещи проекти с европейско и външно финансиране. Преди да тръгне видеоотчета Димитров благодари на съпругата си, която винаги го е подкрепяла, на общинската администрация и на общинските съветници. Вместо със суха статистика Димитров представи направеното от 2007 г. насам с 30-мин. видео, което показа постигнатото в сферата на социалната му политика, която винаги е била в основните му приоритети, здравеопазването, образованието, културата, както и реализирани и започнати големи инфраструктурни проекти. 

Акцентирано бе над най-важните успехи в различни сектори като създадените условия за увеличаване на раждаемостта и обявяването на Несебър за бейби бум град през 2014 г. реализираните проекти и програми за социална интеграция като създаване на център за обществена подкрепа.

Подчертано бе, че и през трите мандата на Димитров общинската администрация е отделяла специално внимание на хората от третата възраст. Във видеоотчета бяха припомнени още големи инфраструктурни проекти в областта на екологията като завършването през 2015 г. на претоварната станция за отпадъци и най-голямата пречиствателна станция в Бургаска област – тази в Равда.

Само през последният мандат от 2015-2019 г. са изпълнени екопроекти на обща стойност близо 160 милиона лева. В нетрадиционния видеоотчет бе отделено и място за постигнатото в областта на културата – Несебър е известен с многото си фестивали през цялата година, с които се превърна в желана дестинация през четирите сезона. Подчертано бе, че като кмет на единствения град в България, включен в ЮНЕСКО, Димитров е работил винаги за безконфликтното съжителство между стария и новия Несебър, както и че не е допускал корпоративно-частни интереси да ръководят общината. Пред присъстващите, препълнили залата на читалището в Стария град, Димитров сподели, че е горд от завършването на дългогодишния проект за Северното пристанище, чрез който ще се ремонтира несебърското рибарско пристанище. 

Преди дни са приключили и последните процедури за изграждане на велоалея до село Кошарица, каза още Димитров.

Николай Димитров отчете и през тази година Несебър е спечелил всички дела за лиценз за фестивала „Златният орфей“, който да се възроди в морския град. 

„Представяйки пред вас постигнатото си давам ясна сметка за несвършеното, затова заявявам, че с кандидатурата си за кмет поемам ангажимента за работата, която предстои“, каза Димитров и допълни, че приема всички добри и реалистични идеи за развитието на общината, защото е убеден, че за успеха са важни целите. 

Още в началото на срещата със симпатизанти, която продължава и в момента, Николай Димитров цитира вестник „24 часа“, който припомня, че при срещата си с Борисов корейският президент е споделил, че свързва България с Несебър и киселото мляко.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 51 − = 44