Мрежа

Най-после: Чоков от Галиче влезе в затвора

Скандалният кмет бе забъркван в много престъпления

0 536

Скандалният кмет на Галиче Ценко Чоков след 6-годишна съдебна сага влезе в затвора. Известният политик от врачанско стана известен в цяла България след многобройните си проблеми с правосъдието и с неговите съграждани. Името му бе замесвано в множество престъпления, а местните жители се страхуваха да дават показания срещу него.

Политическата му кариера започва още през 90-те години като кмет на село Галиче. Тогава той охотно даваше интервюта на медиите, като предпочиташе да позира на фона на кметството, като задължително присъстваха многобройните му златни ланци, увесени по него.

Той не спира да твърди, че богатството му е изкарано по честен път и с много труд.

Друго мнение обаче имат възрастните хора, които го помнят от малък и знаят за неговата „кариера“ от самото й начало. Те споделят, че преди 90-те се е занимавал с отглеждане на множество животни и не рядко обикалял нощем по селото с колелото си, за да краде храна за тях.

Всички го знаят, като буен и конфликтен. Често имал караници с местните, а и в много случаи си позволявал да прилага физическо насилие над тях.

В началото на 90-те скандалният кмет се присъединява към СИК и бързо натрупва богатство по престъпен начин. Още тогава успява да се сдобие с 4 висящи дела.

Източник: narod.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 67 − = 57