Мрежа

Най-накрая! Цените на горивата паднаха под 3 лв за литър

0 290 720

Цените на горивата най-накрая позволиха на потребителите да си поемат поне малка глътка въздух, узна Мрежа.

След като достигнаха невиждани стойности през последните месеци, стойностите на горивата започнаха плавно да падат. Вече масово може да се зареди бензин за под 3 лв за литър, като се включи отстъпката от 25 ст., която е част от антикризисните мерки на правителството и намалението, което предоставят големите вериги бензиностанции.

Така при цена на таблото от 3,30 лева за литър, ако разполага с карта на веригата ще платите 2,98 лева на касата. От началото на юли до сега средната цена на бензина е паднала с 5 ст., става ясно от данни в сайта с цените фуело.нет.

Средната цена на най-масовия бензин А95 е намаляла от 3,40 на 3,35 лева за литър, което е с 1,5 на сто по-малко. При дизела спадът е с 6 ст. и в момента литър се продава за 3,50 лева.

Най-значително обаче е намалението при пропан-бутана – с близо 15 на сто. В началото на месеца газта вървеше по 1,55 лева за литър, а в момента е 1,32 лв.

С намалението на цените пълненото на един резервоар с бензин с капацитет около 50 литра ни излиза с 2,50 лева по-евтино.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 78 − = 69