Мрежа

Най-богатият българин в САЩ дари огромна сума за болница в България

Шефкет Чападжиев е роден в Мадан, но живее и работи в САЩ

0 1 820

Най-богатият българин, родом от Мадан е посетил родния си град за обявените празници там. При посещението на града той се е отбил и в местната болница, която е изцяло реновирана със средства дарени от него. През 2019-та година Чападжиев е дарил сериозната сума от един милион долара.

Още тогава той влезе в медиите, като благодетел, а местните хора го определят, като спасител. Със сериозната сума местните успяха да обновят сградния фонд, както и да закупят апаратура за медицинска помощ.

Това съвсем не е първото дарение на Чап, както е известен Чападжиев. Той е правил дарения и на храмове, домове за стари хора и болни деца.

Шефкет не е посещавал родния си Мадан от повече от две години и приятно изненада от развитието му. Тежи му обаче, че среща все по-малко жители из улиците. Местните си търсят препитанието по други места на България и чужбина,

Именно там той постига големия си успех. Твърди, че той е вследствие на много положен труд и честност. Той заедно с негов приятел през 1963-та преминават границата на България в посока Гърция с идеята да заминат за САЩ.

Мечтата на изявения българин е да види България да просперира, но според него тя се нуждае от честни политици.

Източник: plovdiv24.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 21 − 11 =