Мрежа

Над 3,4 млрд. евро са приходите от международен туризъм за януари-октомври

0 1

Над 3,4 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-октомври 2019 г. у нас, сочат данните на Българската народна банка, публикувани днес и разпространени от пресцентъра на Министерството на туризма.

Резултатите показват намаление от едва 0,3 на сто спрямо същия период на рекордната за туризма 2018 г., коментират от министерството. Само за октомври 2019 г. постъпленията от чуждестранни туристи възлизат на 217 млн. евро, което е ръст от 4,4 на сто спрямо същия месец на 2018 г.

Увеличение е отчетено и в броя на чуждестранните туристически посещения, които според Националния статистически институт през десетия месец от годината са били над 546 хил., а ръстът е 5,1 на сто в сравнение със съответния месец година по-рано.

Резултатите показват, че въпреки предизвикателствата и кризите в световен мащаб българският туризъм се развива устойчиво и доказва своята стабилност, коментира министър Николина Ангелкова.

Тя посочва още, че Министерството на туризма заедно с туристическия бранш и местната власт ще продължат да работят за успешно приключване на зимния сезон и по подготовката на лято 2020 г.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 3