Мрежа

Началникът на НСО: Необходим е дебат

0 215

Повишаването на обществения аворитет и на публичното доверие в нашата работа е общо предизвикателство пред НСО, казва бригаден генерал Красимир Станчев в обръщение към служителите на Националната служба за охрана

Необходимо е да започне дебат за промени в Закона за Националната служба за охрана, пет години след влизането му сила. Тези промени трябва да концентрират функциите и дейността на НСО до същността на една мотивирана и с висок обществен авторитет държавна охранителна служба. Това заявява началникът на НСО бригаден генерал Красимир Станчев във видеообръщение към служителите на Националната служба за охрана в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. През 2019 г. НСО отбеляза и 140 години от полагане основите на държавната охранителна дейност в България. „Не е достатъчно една специална служба да има свой закон. Този акт трябва да отразява обективните условия на специализираната дейност за целите на националната сигурност, която нито една друга служба или държавна структура не може да изпълнява“, категоричен е началникът на НСО.

„Поехме удари от различни страни върху доброто име, престижа и достойнството на Националната служба за охрана. Чухме отново и напълно несъстоятелни призиви за закриване на НСО. Поехме тези удари, но запазихме добрия тон и професионалното си достойнство“, посочва в обръщението си началникът на НСО.

Красимир Станчев подчертава, че НСО не може да си позволи да се лиши от нито един свой служител. „Затова и занапред ще положа всички усилия, за да ограничим текучеството на опитни и кадърни специалисти. Трябва да запазим наличния потенциал, да привлечем и да обучим нови служители“, посочва бригаден генерал Станчев.

В обръщението си началникът на НСО откроява устойчивото кариерно израстване, възнагражденията на състава, условията за обучение и усъвършенстване на уменията, материално-техническото осигуряване и състоянието на автомобилния парк като само част от предизвикателствата, които стоят пред охранителната служба.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 21 = 26