Мрежа

Мъртъв ли е изчезналият IT пециалист Александър Алтънбашев?

0 322

Все още не може да се твърди с категоричност, че изчезналият IT специалист Александър Алтънбашев е мъртъв, узна Мрежа.

Разследващите отказват да дадат повече информация, тъй като все още текат следствени действия за случващото се. Засега се знае само, че той е съхранявал в дома си огромна сума пари, а само за миналата година има приход от шест милиона.

Пред приятели той се е хвалел, че си е купил имения за милиони в Дубай и Гърция и нищо чудно да е провокирал внимание към себе си с цел отвличане за откуп.

Иззети са камери, които се проверяват. Лицето, което сестрата на Алтънбашев е видяла на площадката пред апартамента на брат си, се издирва.

Попитана дали Алтънбашев е жив, Десислава Петрова – говорител на Софийска градска прокуратура, каза, че нямат информация, че той е мъртъв. „Нямаме информация, че му се е случило нещо“, каза говорителят на прокуратурата.

Петрова отказа да коментира и появилата се информация, че мъжът е казал на сестра си, че отива в Бургас. „Изискани са данни за трафика на мобилния му телефон, но какво са показали те, не мога да кажа“, заяви тя.

„На този етап сме много оскъдни относно предоставянето на информация. Основната линия, по която се работи, е отвличане. Проверяваме и версията той да се е укрил“, каза Петрова.

Източник: Нова ТВ

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 2