Мрежа

Министър Бисер Петков участва в честването на Деня на миньора в Етрополе

0 1

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заедно със заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова, присъства на честването на Деня на миньора в „Елаците-Мед“ АД в Етрополе. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на труда и социалната политика.

Освен професионалния празник, минно-обогатителният комбинат отбелязва 44 години от създаването си и 20 години от присъединяването му към група „ГЕОХИМ“.

Министър Петков е поздравил ръководството на компанията за прилагането на съвременни производствени технологии и използването на модерно оборудване в работния процес, за провеждането на социално-отговорна политика и за направените сериозни инвестиции в човешкия капитал.

„Елаците-Мед“ АД осигурява над 1800 работни места на хора от 8 общини, е отбелязал министър Петков. Според него компанията е добър пример за прилагане на трудовото законодателство като осигурява здравословни и безопасни условия на труд, намаляващи рисковете от трудови инциденти и злополуки в трудната професия на миньора.

По време на посещението министър Петков е участвал в организираната производствена обиколка на Рудодобивния комплекс на „Елаците-Мед“ АД, където отблизо се е запознал с развитието на съвременните техники за планиране на минните работи и дигитализацията на процесите в рудника.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 59 = 60