Мрежа

Министър Ананиев: Връщаме строгите мерки, ако…

0 750
Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти.

Той е в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ за откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който бе монтиран в лечебното заведение. „Случаите на коронавирус в София не са голямо нарастване в контекста на броя хора, които живеят в България. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса.

Ако той ескалира, сме готови във всеки един момент да предприемем необходимите мерки. Трябва да спазваме дисциплината: Дистанцията, да носим маските. Засилили сме контрола в цялата страна, защото явно без контрол няма да мине „, допълни той. Припомняме, че новите случаи на заразени с COVID-19 в България са 174 за изминалото денонощие.

Както БЛИЦ писа рано сутринта министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. На разговора присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 3 = 5