Мрежа

Мика Зайкова съобщи много стряскаща новина

В близките месеци цените ще продължат да вървят нагоре

0 160 715

Известният икономист Мика Зайкова съобщи много стряскаща новина.

След като финансовият анализатор Преслав Райков съобщи, че се очаква в петък да стане ясна инфлацията за месец юни, която ще отбележи нов ръст, Мика Зайкова попари с още по-страшна новина.

Според Райков вероятно инфлацията ще е по-висока от 16.2%. Мика Зайкова пък дори допусна, че е възможно тя не само да надхвърли тази граница, а да достигне до 18-20% до края на настоящата година.
В ефира на NOVA NEWS тя прогнозира, че не е изключено да надминем тази граница и да стигнем до инфлация от 21%.

Тя прогнозира, че в близките месеци цените ще продължат да вървят нагоре и ситуацията ще се влоши допълнително заради цените на енергоносителите. Тя също потвърди, че предстоящата есен, а след това и зимата ще са много тежки за Европа.
Предвид, че страната ни е най-енергоемка и ресурсоемка, а на всичкото отгоре сме и най-бедните в Европа, едва ли ни очаква розово бъдеще.

По отношение на намалението на цените на плодовете и зеленчуците, икономистът бе категорична, че причината за това не е отстъпката от 25 стотинки за литър гориво. Цената им се понижава, тъй като сега им е сезонът и е повече от нормално плодовете и зеленчуците, които са родно производство да са с по-ниски цени.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 31 + = 38