Мрежа

Международно авиошоу в Букурещ ще продължи 12 часа без прекъсване

0 7 277

Групата за въздушна акробатика „Балтик бийс“ (Baltic Bees) от Латвия, италианският пилот Лука Бертосио, който е световен шампион по планеризъм, легендата на въздушната акробатика Юргис Кайрис, както и сензационните акробатики на командира и пилот инструктор Адриан Преда с пътнически самолет Еърбъс А318, са гвоздеите в програмата на започналото днес 11-о издание на Букурещкото международно авиошоу (BIAS 2019), съобщават румънски медии.

За първи път шоуто ще продължи 12 часа без прекъсване на букурещкото летище „Бъняса“. Във въздушния спектакъл участват десет екипажа от страната и чужбина, предаде БТА.

Румънските военновъздушни сили, които са координатор на събитието, представят изтребителите Ф-16 Файтинг фолкън и МиГ-21 Лансър, транспортните самолети S-27J Спартан и C-130 Херкулес, хеликоптерите ИАР-330 и ИАР-316 Б, както и учебни и тренировъчни самолети.

В статичната част от изложението посетителите ще могат да видят отблизо хеликоптер Блек Хоук, натовски разузнавателен самолет АУАКС и други. Достъпът на публиката до авиошоуто BIAS 2019 е безплатен.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 7