Мрежа

Меркел за Г-7: Да говорим един с друг е много по-добре, отколкото един за друг

0 108

Участниците в срещата от високо равнище на Г-7 във френския град Биариц ще обсъждат теми, свързани с отношенията с Русия, конфликта в Украйна, ситуацията в Сирия и Либия, както и пожарите в бразилската част на Амазония. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел в седмичния си подкаст, публикуван на уебсайта на правителството, предава агенция TACC.

„Такава среща предоставя възможност да се обсъдят какви външнополитически проблеми трябва да бъдат решени. Тук, разбира се, ще обсъдим темата за Украйна, ще говорим за отношенията с Русия, ще се заемем със ситуацията в Сирия и Либия, която е много несигурна и ще задълбочим още повече нашето партньорство с Африка“, заяви Меркел, предаде „Фокус“.

„Да говорим един с друг е много по-добре, отколкото да говорим един за друг, а Г-7 е чудесна възможност (за това)“, подчерта канцлерът.

Според Меркел една от централните теми на срещата на върха ще бъде въпросът за измененията в климата.

„Ние сме силно шокирани от ужасните пожари в Амазония“, каза тя, като заяви, че на срещата ще се обсъжда каква подкрепа и помощ може да бъде оказана в борбата срещу бедствието.

Целта е „да се изпрати ясен сигнал, че трябва да се направи всичко възможно, за да се спрат пожарите“, подчерта канцлерът.

„Еманюел Макрон е прав, къщата ни гори и не можем да мълчим“, добави тя.

Наред с другите теми на срещата, Меркел назова и другите теми, които ще се обсъждат. Това ще бъдат равенството между половете , по-специално по отношение на заплатите, здравословните проблеми и подобряването на ситуацията в африканските страни.

„Само ако Африка се развива добре, светът може да се развива добре“, завършва Меркел.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 5 = 5