Мрежа

Медведев със сериозни реплики към НАТО и Столтенберг

Зам.-председателят на Съвета по сигурност на Руската федерация отправи сериозни думи

0 857

Дмитрий Медведев, бивш президент и премиер на Русия и настоящ заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация отправи сериозни реплики към генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той коментира в профила си в Телеграм изказването на Столтенберг, който обявява действията на Русия, като най-опасните след Втората световна война и, че не може да се позволи да спечели войната.

В отговор изтъкна военен факт и обвини Столтенберг, че има лоша памет, като е забравил кой е спечелил в най-голямата война в човечеството. Според него историята ще се повтори и Русия ще спечели битката с Украйна.

 

Малко по-рано ген.-секретарят на НАТО заяви, че Алиансът се стреми да предотврати разрастването на сблъсъка между Русия и Украйна в голяма война. Имено това била причината НАТО да осигурява оръжие, логистична помощ и финанси на Украйна.

 

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл посочи именно това, като основна причина за ескалация на напрежението по оста НАТО – Руска федерация и ситуацията в цяла Европа е напрегната.

Той също обвини НАТО, като основни виновници за сложната ситуация с Украйна, тъй като според него именно страните членки в Алианса са организирали Майдана през 2014-та година.

 

Източник: trud.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 58 = 60