Мрежа

Маслени бисквити с лешници

0 0

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас – известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси – тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Анелия Терзиева ни предлага рецепта за маслени бисквити с червени боровинки, които са страхотен избор за септемврийски десерт.

ПРОДУКТИ 

1 яйце

125 г масло

100 г пудра захар

100 г червени боровинки

80 г сурови лешници

250 г брашно

2 ч.л. паста от шамфъстък

ванилия

щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме с миксер размекнатото масло и пудрата захар. Добавяме яйцето и разбиваме отново.

Прибавяме пастата от шамфъстък и разбъркваме с дървена лъжица или шпатула. Сипваме ванилията, щипка сол, боровинките и нарязаните на едро лешници.

Омесваме за кратко до получаване на меко тесто. Оформяме го на руло и го завиваме с прозрачно фолио. Оставяме да стегне в хладилник за около 2 часа или за 30 мин във фризер.

Нарязваме го на шайби и ги поставяме в тавичка върху кухненска хартия. Печем на 180 градуса за 10 мин. Оставяме бисквитите да стегнат за 2-3 минути в тавата и после ги прехвърляме върху решетка да изстинат. Колкото повече преседят, стават по-вкусни.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 26 − 20 =