Мрежа

Мария Захарова попари здраво България с тези новини

Русия ни нанесе ответен удар

0 43 229

Говорителят на руското външно министерство попари България много здраво с тези лоши новини.

Всъщност едва ли за някого е изненада, тъй като се очакваше, че Русия ще върне по някакъв начин удара, който й бе нанесен с изгонването на 70-те дипломати от родината ни.

Мария Захарова съобщи, че Руската Федерация прекратява действието на сертификатите, които бяха издадени на три авиоремонтни предприятия, две от които в България и едно в Чехия, отбелязва БТА.
Това стана ясно по време на брифинг, даден от говорителката на руското външно министерство.

Новината засяга българските предприятия „Авионамс“ и „Терем – Летец“, както и предприятието „Лом Прага“ в Чехия.
Тя подчерта, че редица страни, които са членки на ЕС и НАТО продължават с доставките на военна техника за Украйна. Освен това кроят планове за извършването на ремонт на такава техника в предприятията си.

Съответно Русия е принудена да вземе ответна мярка и поради тази причина е стигнала до решението за прекратяване на действието на сертификатите, издадени на трите авиоремонтни предприятия, подчертава Захариева.

Според думите й по този начин ще бъде прекратено предоставянето на услуги по техническото обслужване и капиталния ремонт на хеликоптерите „Ми“. Ще се възпрепятстват доставките на резервни части, абонаментното обслужване и окомплектоващи изделия.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 10 = 15