Мрежа

Макрон: Не можем да се споразумеем за Брекзит с Лондон за 30 дни

0 108

По време на срещата между британския министър-председател Борис Джонсън и френския президент Еманюел Макрон стана ясно, че според втория сделка не може да бъде постигната в следващите 30 дни, пише британският вестник The Independent.

„Не можем да намерим ново споразумение за оттегляне в следващите 30 дни“, заяви Макрон, предава „Фокус“.

Според него подобно споразумение не е подвластно на нито един индивидуален член на ЕС и не може да бъде постигнато с лека ръка.

Макрон също отрече обвиненията, че играе ролята на „лошото ченге“ в преговорите между Великобритания и ЕС.

„Бях представен като лошото момче в групата, а в действителност просто винаги съм бил ясен, че е направен избор и не можем да го игнорираме“, твърди френският президент.

Той заяви също така, че неговата позиция по отношение на Брекзит е свързана с „уважение на решението“ на британския народ, но от друга страна е негово задължение да пази ЕС и никога не би направил нещо, което би „отслабило“ съюза.

„Като приятел и съюзник мога да кажа, че зависи от Великобритания да реши съдбата си“, добави той.

Борис Джонсън от своя страна заяви, че иска да постигне сделка с Брюксел и вярва, че такава може да бъде договорена. Въпреки това той потвърди, че Обединеното кралство е положило усилия за да се подготви за Брекзит без сделка и за да осигури „гладко и безполезнено“ излизане от ЕС на гражданите „и от двете страни“ на Ламанша.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 15 = 21