Мрежа

Луд, въоръжен с брадва нападна културен дом

Инцидентът се е случил в Охрид, а нападателят крещял „българи, фашисти“

0 857

Въоръжен с брадва мъж нападна български културен клуб в Охрид. Той е използвал брадвата, като с нея е изпочупил мебели и имущество. Нападателят е гражданин на република Северна Македония и е успял да нанесе доста щети, като през това време не спирал да крещи „българи, фашисти“.
За щастие няма пострадали хора, свидетелите са успели да запазят самообладание и не го провокирали. На мястото дошли полицаи, които успели да възстановят реда. Няма информация от властите дали той е задържан след това.
Клубът е открит едва миналата седмица, като това е нажежило страстите в и без това сложната политическа обстановка там. Дори партия в опозиция е настоявал да се организира протест срещу откриването му, недоволни местни граждани дори хвърляли камъни и яйца по фасадата и скандирали „българи, татари“ и „българи, фашисти“. На проявата присъствал лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който подкрепил агресията срещу откриването.
Освен това от същата организация се заканили, че незабавно ще внесат в тяхното народно събрание проект на закон, който тотално да забранява регистрирането на подобни сдружения. Според тях е недопустимо държави, имащи пряка връзка с Третия райх и режима на фашистите да откриват подобни обекти.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 85 = 95