Мрежа

Лоша новина за българските емигранти в САЩ (Вижте от какво ще ги лишат)

857
Само след седмица влизат в сила новите мита от 10 процента, които САЩ наложи вноса на самолети „Еърбъс“, които се произвеждат във Франция, Великобритания, Германия и Испания, както и 25% върху вноса на различни други европейски стоки – сирена, маслини, кафе, спиртни напитки и дрехи.

Най-засегнати се очаква да бъдат българските емигранти, които пазаруват типични характерни нашенски стоки, първото от които е  българското сирене.

Носталгията по родното обаче най-вероятно ще отстъпи място пред цената, която ще бъде с 25 процента завишена, смяна финансовият анализатор Цветослав Цачев. Според съобщение на Белия дом, ще бъдат облагани с по-високи мита стоки на обща стойност 7.5 млрд. долара.

В разпространен списък от специализираната щатска интернет платформа за търговия с електронни книги и документи, ще бъдат засегнати стоки от 15 групи (сектора), като се посочва и кои стоки на кои държави попадат в съответната група. България попада в 7 сектора. Мляко и млечни продукти, Традиционното швейцарско сирене, известно още като „Ементал“, Свинско месо, различно от шунка, и разфасовки от него, Плодове – пресни и консервирани, и сокове, без нектарини, Преработени млечни и месни продукти, доставяни в херметични контейнери или консервирани, Млечни мазнини и масла, пакетирани сирена и кашкавали, консервирани миди, Сухи кисели и пресни млека, извара, сметана, сушени плодове, консервирани ястия с миди и пилешко месо и всички морски деликатеси.

От списъка е видно, че потърпевши от митата ще са почти всички европейски страни, предават от Блиц.

Comments are closed.