Мрежа

Лавров предупреди Запада: Рискува неконтролируемо изостряне

Руският министър отправи сериозно предупреждение към Запада и НАТО

0 108

Според Сергей Лавров Западът реално води война заедно с НАТО срещу Русия на територията на Украйна. Именно с това действие според външния министър на Руската Федерация може да получи неконтролируемо изостряне на напрежението между големите световни сили.

Той обвини целия Запад, че се е включил колективно срещу Русия в тази война, а това от своя страна се отразява много негативно на стабилността в региона, а дори и в целия свят.

Лавров обвини НАТО, че по същност те не са вече отбранителен съюз, а са се превърнали в явен агресор, който използва Украйна, като се намесва срещу руските интереси.

Изявлението на първия дипломат на Русия идва след обявената неколкократно готовност от Москва за разговори с властите в Киев за преустановяване на военните действия. Той подчерта, че всеки път предложенията за преговори са били отхвърляни от властите в Киев с подкрепата на западните им партньори.

Той допълва, че руската военна доктрина е да се избегнат каквито и да е сблъсъци между ядрените сили, защото това може да доведе до неконтролируеми последици за целия свят.

От утре в Лодз, Полша ще се проведе годишната среща на външните министри от ОССЕ. Страната домакин стигна до безпрецедентното решение да не покани руският външен министър на конференцията.

Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 47 − = 44