Мрежа

Лъсна двуличието на Дмитрий Песков

Той призова руското общество да бъде особено внимателно

0 643

Лъсна двуличието на говорителя на Кремъл – Дмитрий Песков.

Той обяви, че не разбира истерията около указа на руския президент Владимир Путин за частична мобилизация, отбелязва изданието „Украинская правда“.

Според Песков е имало някои недостатъци при медийното осветляване на въпросния указ за частична мобилизация и бърза да уточни, че те са били отстранени.
За да свали напрежението сред обществото, Министерството на отбраната откри телефонни линии и стартира разяснителни кампании, което донякъде успя да успокои духовете.

Песков посочва, че от няколко дни насам се раздухва излишна истерия в някои среди. Хората реагират емоционално на разпространените в социалните мрежи фейкове. Според него тези фалшиви новини не правят нищо друго, освен да разпространяват неразбираема и никому ненужна истерия. Поради тази причина той отправи призив към руското общество да бъде особено внимателно.

Припомняме, че на 21 септември руският държавен глава подписа указа за мобилизацията на 300 хиляди мъже заради войната, която Русия води в Украйна.

Малко по-късно руски журналист е позвънил на сина на Дмитрий Песков – Николай и му е казал да се яви във военното окръжие. Той обаче отказал.
Така докато Песков заявява, че няма нищо страшно и изпращат хиляди млади момчета на фронта, синът му се скатава.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 5 + 1 =