Мрежа

Кралев награди Светла Згурова за спечелената титла от Световното първенство по модерен петобой

0 322

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Светла Згурова, която се превърна в първата българска световна шампионка по модерен петобой.

Нашата състезателка завоюва златното отличие на Световното първенство за девойки до 17 години, което е първо в историята на този спорт. Състезанието се проведе от 18 до 24 юли, паралелно със Световното първенство за юноши и девойки до 19 години, на базата на Национална спортна академия и закрития басейн „Диана“ в София.

Във финала на плуването Згурова завърши с първо време от 02:14.95 мин. и 281 точки в актива си, а във финала на комбинираната дисциплина (бягане и стрелба) постигна 09:35.30 мин. – 725 т. Така общият резултат от 1006 точки ѝ донесе шампионската титла.

Само месец по-рано Светла грабна златото на Европейското първенство по модерен петобой до 17 г. в латвийския град Каунас.

Министър Кралев поздрави Згурова за световната титла и за това, че успешно защитава честта на България на високи спортни форуми. Тя му сподели за силните емоции от изминалото световно първенство и разказа за първите стъпки в подготовката ѝ и в другите две дисциплини от модерния петобой – фехтовка и конен спорт.

Почетен плакет от министъра получи и треньорът на националния отбор по модерен петобой Владимир Кузманов. Той запозна Кралев с протичането на подготовката на националния ни отбор за предстоящите състезания.

На срещата присъства и изпълнителният директор на Българска федерация по модерен петобой Камелия Александрова.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.