Мрежа

Ковид настъпва, Варна и Бургас в червено

Големите морски области вече са в червена епидемична зона на развитие на инфекцията

0 643

За съжаление в разгара на туристическия летен сезон Коронавирусът продължава да настъпва и да се завръща. Вече бяха въведени първите мерки, а с новите данни предстои и затягане на

Най-големите ни морски градове влезнаха в неприятната статистика, достигайки 250 заразени на 100 000 за 14 дневен период. С последните данни те се присъединяват към статистиката на столицата.

Вече шестнайсет области от страната са в жълтата зона, като имат 100 заразени на 100 000 за двуседмичен период. Все по-малко окръзи остават в безопасната зелената зона, като към момента са само 9 и са с тенденция за намаляване.

 

Последно планът за справяне със инфекцията беше променен в четвъртък – 14.07.2022, като бе заявено, че при навлизането на една област в най-тежкият етап (4-ти) ще бъдат върнати първите мерки за цялата страна и поетапно ще стават по-сериозни.

 

За момента най-спокойно е в централните части на България, които все още остават в зелената зона.

С този темп на развитие се очаква до една седмица южната част на страната да влезе в първия етап, при което и там ще бъдат въведени рестрикции със заповед на местните здравни власти.

Проф. Христова заяви, че Ковид е тук и не си е тръгвал.

 

Източник: Лупа

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 54 − = 52