Мрежа

Корнелия Нинова предупреди за сериозен риск

Управляващите продължават да се подиграват с най-уязвимата социална група

0 1 071

Червеният лидер Корнелия Нинова предупреди за сериозен риск.

Тя подчерта, че има много голям риск пенсиите да не бъдат увеличени от 1 юли. Освен това под съмнение са и другите заложени социални облекчения също няма да влязат в сила от началото на следващия месец, предупреди тя след заседанието на Министерски съвет.

Корнелия Нинова подчерта, че за партията й като коалиционен партньор задача номер едно е да бъде приета актуализацията на бюджета.
Тя посочи, че с начина си на гласуване днес ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и ИТН са отхвърлили предложението им държавният бюджет да бъде гласуван днес.

Корнелия Нинова определи това решение като „абсолютно безотговорно“, имайки предвид факта, че заради това забавяне вероятно пенсиите няма да бъдат увеличени от 1 юли. Младите семейства пък няма да получат обещаните данъчни облекчения, а земеделските производители – обещаната подкрепа, посочва DarikNews.bg.

Тя призова обществото да не вярват на твърдението, че може да бъдат гласувани социалните мерки, без да бъде гласувана актуализацията на бюджета.
В този ред на мисли Нинова уточни, че ако днес бъдат гласувани разходите за пенсии, а не се гласува държавният бюджет, то няма откъде да дойдат нужните за това средства.
Източник: vesti.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 1