Мрежа

Конгресмени искат да попречат на Тръмп да организира среща на върха на Г-7 в свой голфклуб

0 108

Представители на Демократическата партия в Конгреса на САЩ внесоха проектозакон, целящ да попречи на президента Доналд Тръмп да организира следващата среща на върха на Г-7 в един от голфклубовете си във Флорида, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Текстът е внесен едновременно в Камарата на представителите и в Сената. Той предвижда да се блокира всякакво федерално финансиране на тази среща на върха. Избраниците припомнят, че предишни форуми на Г-7 са стрували до 40 милиона долара. Проектозаконът включва и задължението да се предадат на Конгреса всички документи, свързани с начина, по който е взето решението да се проведе събитието на това място.

Предложението би могло да получи одобрение в Камарата на представителите, където демократите имат мнозинство, но то има малко шансове да премине пред контролирания от републиканците Сенат.

В четвъртък Белият дом съобщи, че следващата среща на Г-7 ще се състои в голфклуба на Тръмп Нешънъл Дорал, близо до Маями, от 10 до 12 юни 2020 година.

Това предизвика бурни реакции както сред конгресмените, така и сред обществото. Доналд Тръмп „злоупотребява с президентската функция и нарушава закона, като пренасочва милиони долари на американците и пари от чужбина към семейните си предприятия“, заяви една от авторките на проектозакона, демократката от Камарата на представителите Лоуис Франкъл.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 69 − 60 =