Желиран крем с горски плодове

https://mreja.bg/komentar/zheliran-krem-s-gorski-plodove/78434 Mreja.bg
Желиран крем с горски плодове


Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Ягоди, малини, къпини, боровинки. Те са толкова ароматни и изкусителни, че не можем да не си направим едно желирано кремче с тях. Добре охладено, то превъзхожда дори сладоледа”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

300 г заквасена

сметана

125 г крема сирене

50 г качествено

краве масло

5-6 с.л. мед

10 г желатин

1 ч. ч. горски плодове по избор - ягоди, малини, къпини, боровинки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме с помощта на миксер заквасената сметана, сиренето, стопеното и леко охладено масло и меда. Трябва да получим гладка и еднородна смес.

Добавяме към нея предварително намачканите плодове. Може да изберем тези, които допадат на вкуса ни. В моя случай избрах ягоди.

Прибавяме най-накрая стопения на водна баня желатин. Разбъркваме крема добре, разпределяме го в 4 купички и го слагаме в хладилник за около 5-6 часа, за да се стегне добре.

Гарнираме по желание отгоре с нарязани плодове, малко шоколад, ядки, кокосови стърготини и др. Хапваме крема, като е добре охладен.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.