Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ягоди, малини, къпини, боровинки. Те са толкова ароматни и изкусителни, че не можем да не си направим едно желирано кремче с тях. Добре охладено, то превъзхожда дори сладоледа”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
300 г заквасена
сметана
125 г крема сирене
50 г качествено
краве масло
5-6 с.л. мед
10 г желатин
1 ч. ч. горски плодове по избор - ягоди, малини, къпини, боровинки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме с помощта на миксер заквасената сметана, сиренето, стопеното и леко охладено масло и меда. Трябва да получим гладка и еднородна смес.
Добавяме към нея предварително намачканите плодове. Може да изберем тези, които допадат на вкуса ни. В моя случай избрах ягоди.
Прибавяме най-накрая стопения на водна баня желатин. Разбъркваме крема добре, разпределяме го в 4 купички и го слагаме в хладилник за около 5-6 часа, за да се стегне добре.
Гарнираме по желание отгоре с нарязани плодове, малко шоколад, ядки, кокосови стърготини и др. Хапваме крема, като е добре охладен.
Източник: https:www.24chasa.bg