Захариева обсъди европерспективата на Северна Македония с колегата си Димитров

https://mreja.bg/komentar/zaharieva-obsadi-evroperspektivata-na-severna-makedoniya-s-kolegata-si-dimitrov/80473 Mreja.bg
Захариева обсъди европерспективата на Северна Македония с колегата си Димитров


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обсъди европейската перспектива на Северна Македония със своя колега Никола Димитров. Двамата разговаряха в Хелзинки по време на неформалната среща на първите дипломати на ЕС със своите колеги от шестте държави от Западните Балкани, съобщи МВнР.

Захариева изрази задоволство, че и следващите председателства на Съвета на ЕС след българското следват вече установената традиция да канят колегите от Западните Балкани на своите срещи.

„България последователно подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Република Северна Македония и смята, че трябва да започнат преговори за присъединяване към ЕС”, подчерта българският вицепремиер.

Заедно с министър Димитров тя направи преглед на изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете страни, както и работата на съвместната мултидисциплинарна комисия, от която се очакват още конкретни резултати.

Двамата министри обсъдиха и подготовката за съвместното председателство на Берлинския процес и приветстваха първата организационна среща на екипите на двете външни министерства, която се провежда днес в София.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.