Задържаха за 72 часа чужденец, изнасилил жена и взел 140 лв. от нея

https://mreja.bg/komentar/zadarzhaha-za-72-chasa-chuzhdenec-iznasilil-zhena-i-vzel-140-lv-ot-neya/78311 Mreja.bg
Задържаха за 72 часа чужденец, изнасилил жена и взел 140 лв. от нея


Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което към наказателна отговорност е привлечен О. Абас, на 29 години, за това, че:

1. На 26.06.2019 г., около 01.40 часа, в гр. София, ул. „Цар Иван Асен II“, срещу 12 СОУ „Цар Иван Асен II“, се съвкупил със С., като употребил за това сила и заплашване – преметнал едната си ръка откъм гърба й, а с другата опрял острие от парче стъкло във врата й, придърпал я назад и я повалил върху тротоара. Непосредствено след това Абас затиснал с тялото си пострадалата, като говорейки й на английски език й заявил: „Ще те нарежа!“, като направил прорези със стъклото по дясната страна на врата й и по ръката й. Сломявайки по този начин съпротивата й, Абас осъществил полов акт с пострадалата противно на волята й. Престъпление по чл.152, ал.1, т.2 от НК

2. На същата дата и място, около 01.45 часа, Абас отнел чужди движими вещи – сумата от 140 лв., от владението на С., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребили за това заплашване –държейки острие от стъкло в дясната си ръка заявил на С.: „Дай пари!“. Това представлява престъпление по чл. 198, ал. 1, пр. 2 от НК.

Абас е многократно осъждан. Предвид високата обществена опасност на деянията, както и на извършителя, прокурорът е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 01.07.2019 г., за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.