Задържаха под стража мъж, помагал на ало измамници в Бургас

https://mreja.bg/komentar/zadarzhaha-pod-strazha-mazh-pomagal-na-alo-izmamnici-v-burgas/78325 Mreja.bg
Задържаха под стража мъж, помагал на ало измамници в Бургас


По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Пламен И. Той е обвинен за това, че на 25.06.2019 г. в гр. Бургас, в съучастие с неустановени по делото лица, които като извършители, представящи за длъжностни лица – полицейски служители, възбудили заблуждение у възрастна жена, че с действията си по предаване на паричната сума ще помогне на органите на МВР за залавяне на група измамници, като подпомогнал своите съучастници – взел оставените от жената пари и златни накити до контейнер за смет в ж.к. „Зорница“, с цел да набави за себе и и своите съучастници имотна облага и с това причинил на пострадалата имотна вреда в размер на 26 000 лв., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Пламен И. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Пламен И. може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.