„Юниън Пей" е издала над 7,5 милиона карти по света

https://mreja.bg/komentar/yunian-pey-e-izdala-nad-75-miliona-karti-po-sveta/78484 Mreja.bg
„Юниън Пей" е издала над 7,5 милиона карти по света


Китайската компания за разплащания „Юниън Пей" (UnionPay) е издала над 7,5 милиарда карти по света, 1,2 милиарда от които в 52 държави и региона извън континенталната част на страната, съобщи Китайската информационна агенция.

„Юниън Пей Интернешънъл", която е дъщерно дружество на компанията, обяви в четвъртък, че платежните ѝ услуги обхващат над 550 търговски обекта и близо 29 милиона банкомата в 174 държави и региона, информира Радио "Китай".

270 милиона обекта извън Китай приемат плащания с карти на „Юниън Пей", което улеснява китайските туристи в чужбина. Освен с банкови карти, те могат да платят за закупените от тях стоки и услуги, и чрез сканирането на QR кодове и безконтактни плащания.

Процентът на приемане на „Юниън Пей" картите достигна 90% в Азиатско-тихоокеанския район, който е най-популярната дестинация за китайските туристи. Подобно покритие има и в Белгия, Холандия и Люксембург, а в Танзания и Мароко то е 100%.

„Юниън Пей Интернешънъл" стимулира туристите в чужбина да плащат с карти като им предлага отстъпка до 30% за десетки хиляди стоки в 80 туристически дестинации. 1/3 от тях са за онези, които използват услугата за мобилно плащане.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.