ЮНЕСКО даде срок на Северна Македония да изпълни препоръките за Охрид

https://mreja.bg/komentar/yunesko-dade-srok-na-severna-makedoniya-da-izpalni-preporakite-za-ohrid/78468 Mreja.bg
ЮНЕСКО даде срок на Северна Македония да изпълни препоръките за Охрид


Все по-известно е, че Северна Македония ще получи още няколко месеца, за да изпълни препоръките на ЮНЕСКО за Охрид, дадени през 2017 г., съобщава телевизионният Канал 5, цитиран от БТА.

ЮНЕСКО прие забележките на повечето от страните, че известен напредък е постигнат, но страната трябва да получи допълнително време преди да се вземе решение дали Охридският регион да получи статут на "световно наследство в опасност".

До 1 февруари 2020 г. властите в Северна Македония трябва да внесат в ЮНЕСКО нов доклад за запазване на имуществото, за да бъде разгледан от Комитета за световно наследство на 44-та сесия през 2020 г. и ако се установи опасност за неговата универсална стойност, да се впише в списъка на Световно наследство в опасност.

От правителствената делегация на конференцията в Баку, Азербайджан, изтъкнаха, че част от строежите вече са стопирани и интензивно се работи по всички останали забележки, които преди това посочи ЮНЕСКО, отбелязва телевизията.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.