В. "Слободен печат": Октомври е все по-близо, а датата за преговори с ЕС все по-далече

https://mreja.bg/komentar/v-sloboden-pechat-oktomvri-e-vse-po-blizo-a-datata-za-pregovori-s-es-vse-po-daleche/78175 Mreja.bg
В. "Слободен печат": Октомври е все по-близо, а датата за преговори с ЕС все по-далече


Октомври е все по-близо, а датата за преговори с ЕС - все по-далече, пише в. "Слободен печат". По всичко изглежда, че определянето на дата за преговори на Северна Македония с Европейския съюз още не е твърдо решение и има големи шансове това да не стане и през октомври. Това личи от изявленията на френския посланик в Скопие Кристиан Тимоние. "Имате толкова много проблеми. В Струга кметът се държи скандално, ЮНЕСКО ще ви отнеме статута на Охридското езеро, имате толкова много корупция. Глупаво е да искате дата за преговори в този период, защото имате безброй проблеми", цитира вестника думите на френския посланик, които тълкува като заобиколен начин да съобщи, че Северна Македония няма да получи дата за преговори и през октомври, предаде БТА.

В. "Независен весник" посочва, че дебатите за промените в правителството и икономическата му политика на вчерашното заседание на парламента са били ожесточени. След критики от опозицията, че икономическата политика на правителството не дава резултати, премиерът Зоран Заев обеща в близко време увеличаване на пенсиите и нови значителни увеличения на заплатите в здравеопазването. Той заяви, че достигането на средна заплата от 500 евро е постижима цел.

В. "Вечер" съобщава, че на вчерашното си заседание парламентът е освободил от длъжност финансовия министър Драган Тевдовски, министъра на местното самоуправление Сухейл Фазлиу и министъра без портфейл Хазби Лика и е констатирал оставките на още четирима министри. Вестникът отбелязва, че заседанието е преминало в размяна на остри реплики между опозицията и управляващите не само за политиката на правителството, но и за капиталните инвестиции, за Преспанското споразумение с Гърция и за европейската интеграция на страната. Според опозицията правителството прави грешни кадрови решения, като освобождава ефикасни министри, а задържа такива, които не са постигнали никакви резултати. Депутати от опозицията са призовали за оставка на премиера Зоран Заев, формиране на служебно правителство и предсрочни избори, посочва изданието. "Вечер" съобщава, че заседанието на парламента продължава днес в 11 часа местно време, а на дневен ред е назначаването на нови министри.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.