В Пловдив потвърдиха ареста на грък, обвинен за убийство и грабеж в Пирея

https://mreja.bg/komentar/v-plovdiv-potvardiha-aresta-na-grak-obvinen-za-ubiystvo-i-grabezh-v-pireya/78126 Mreja.bg
В Пловдив потвърдиха ареста на грък, обвинен за убийство и грабеж в Пирея


Пловдивският апелативен съд остави в ареста гръцкия гражданин Г. Д., като потвърди определението на Окръжен съд - Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Той е обвинен в това, че на 21 ноември 2018 г. в Пирея - Атика е извършил предумишлено убийство и грабеж в съучастие с друго лице, като двамата успели да избягат, а смъртта на пострадалата З. Т. настъпила няколко часа по-късно в болница.

Според гръцкото законодателство повдигнатите обвинения срещу Г. Д. са за тежки углавни престъпления, за които се предвиждат наказания доживотен затвор за убийството и лишаване от свобода от 5 до 20 години за грабежа. За това на 12 юни 2019 г. гръцките власти са издали Европейска заповед за арест за Г. Д. за провеждане на наказателно преследване. В случая компетентен да се произнесе по изпълнението й е Пловдивският окръжен съд, тъй като исканото лице Г. Д. живее в Пловдив и е със статут на чужденец, продължително пребиваващ в България, посочват още в съобщението.

Апелативните магистрати постановиха, че предвид тежките обвинения и наказанията за тях, адекватна е най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия, до фактическото му предаване на държавата, издала Европейската заповед за арест. Опасността Г. Д. да се укрие е налична, с оглед високата обществена опасност на деянията, визирани в Европейската заповед за арест, и съответно, максималните предвидени наказания.

Определението е окончателно.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.