В Германия величаят разбилите "Левски" аматьори

https://mreja.bg/komentar/v-germaniya-velichayat-razbilite-levski-amatyori/78374 Mreja.bg
В Германия величаят разбилите "Левски" аматьори


С унизителната си загуба от “Тюркгюджу” “Левски” се погрижи за добра реклама на аматьорския тим в Германия. Отборът, който за първи път успя да се изкачи в IV лига, удари 4:0 “сините” на лагера в Австрия в контролна среща.

“Кой може да спре “Тюркгюджу” в марша му към професионалния футбол? От понеделник вечерта цялата баварска регионална лига си задава този въпрос. В контролите “Тюркгюджу” записа победи с 12:0 и 16:0, но след това дойде истинската бомба. Срещу участника в Лига Европа и 26-кратен шампион на България тимът на треньора Райнер Маурер спечели с впечатляващото 4:0”, пише в материал за спаринга heimatsport.de.

Съперникът на “Левски” стана през миналия сезон шампион на една от 5-ите дивизии в Германия и така си осигури влизане във въпросната регионална лига на Бавария. Това е IV ниво на немския футбол, а за професионални се водят първите 3 дивизии.

“Тюркгюджу” е създаден през 2001 г. след фалита на друг клуб с подобно име. Карл-Хайнц Лапе, който вкара един гол на “сините”, е най-известното име в него. Той има престой във II тим на “Байерн”.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.