Участници от 22 държави в турнира по художествена гимнастика "Царица Маргарита" (Снимки)

https://mreja.bg/komentar/uchastnici-ot-22-darzhavi-v-turnira-po-hudozhestvena-gimnastika-carica-margarita-snimki/78523 Mreja.bg
Участници от 22 държави в турнира по художествена гимнастика "Царица Маргарита" (Снимки)


Участници от 22 държави - Австралия, Азербайджан, Андора, Белгия, България, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипини, Франция, Хърватия, Великобритания и др. се състезават в 27-ото издание на турнира по художествена гимнастика "Царица Маргарита".

Патрон и специален гост е Царица Маргарита, която даде старт на турнира заедно със съпруга си Симеон Сакскобурготски. Състезанието се провежда във варненската зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта на 6 и 7 юли. Тази година състезателите са рекорден брой, а за първи път състезанието се прави през 1992 г.

Сред официалните гости са носителка на приза “Царица Маргарита” в първото издание на турнира Ина Белчева, почетеният гражданин на Варна, майстор на спорта Мария Чиприянова и международената съдийка по художествена гимнастика, представяща България и световна шампионка по художествена гимнастика Филипа Филипова.

Днес България взе сребро в отборните състезания при девойки, а на първо място е Израел. Бронзът отиде при Германия. Победителите получават наградите си лично от кмета на Варна - Иван Портних.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.