Турция иска международно разследване на атаката срещу център за мигранти в Триполи

https://mreja.bg/komentar/turciya-iska-mezhdunarodno-razsledvane-na-atakata-sreshtu-centar-za-migranti-v-tripoli/78414 Mreja.bg
Турция иска международно разследване на атаката срещу център за мигранти в Триполи


Турция настоява за международно разследване на въздушния удар срещу център за задържане на мигранти в либийската столица Триполи, съобщи турското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС и БТА.

Нападението срещу центъра за задържане на мигранти в източното предградие на Триполи - Таджур, е престъпление срещу човечеството. Необходимо е незабавно да бъде започнато международно разследване за установяване на виновниците. Надяваме се международната общност да предприеме действия колкото може по-скоро, се казва в изявление на турското външно министерство.

Над 40 души бяха убити и 80 бяха ранени при удара срещу центъра за задържане на мигранти, извършен тази нощ.

След нападението Либийската национална армия и международно признатото Правителство на националното съгласие направиха изявления, в които взаимно се обвиняват за авиоудара.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.