Трите предимства на госпожа Урсула фон дер Лайен

https://mreja.bg/komentar/trite-predimstva-na-gospozha-ursula-fon-der-layen/78534 Mreja.bg
Трите предимства на госпожа Урсула фон дер Лайен


След дълги кандърми европейските лидери най-сетне се споразумяха и избраха новия лидер на ЕС. Това е германката Урсула фон дер Лайен. Тя е известна с три неща. Първо, името й е по-лесно от това на Анегрет Крамп-Каренбауер. Второ, има седем деца. И трето, досега беше военен министър. Самите германци нямат нищо против да аутсорснат Урсула в Брюксел. „Тя има голям опит с институции, които не вървят добре. Шом се справи с провала на военното ни министерство, ще се справи и с провала на целия Европейски съюз“, коментира Ханс Мюлер, европейски гражданин от малкото германско градче Обернаугенунтербергенцумбах ам Майн. Съгражданите му се прочуха на конкурса за най-бързо произнасяне на името на спряганата за бъдеща канцлерка наследничка на Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер. Четвъртокласниците от местното училище дори написаха химн за нея, озаглавен „Как Анегрет Крамп-Каренбауер кри в трикрил скрин кларинетите на кралица Клара и крал Карл“.

Съгражданите на новата председателка на Еврокомисията са убедени, че тя ще се справи без проблем с управлението на 27-те страни-членки. „Който може да гледа седем деца, може да гледа и двайсет и седем, то от една бройка натам е все тая“, признава и госпожа Хелга Мюлер, по баща Щросмайер-Хегензайерклоп.

Децата на Урсула фон дер Лайен също похвалиха организационните умения на майка си. „Сигурни сме, че мама може да накара добри британците първо да си оправят стаята, а после да излязат навън да се забавляват“, твърдят близнаците, които са номер 3 и номер 4 в отбора на седемте наследника.

„Абер натюрлих, докато ми ядат на масата, аз имам думата какво, кога и защо се прави“, потвърди самата Урсула фон дер Лайен и допълни: „Разбира, се имам предвид британците, но то същото важи и за близнаците!“

Като добър организатор тя вече е съставила плана за работа на Еврокомисията за следващите пет години.

„Всички еврокомисари ще стават в 6 и заедно ще правим лека сутрешна физзарядка. Поляците да не се скатават, обещавам им, че ще правим кросовете в обратна на Полша посока. След това се мият зъби, но много добре, ще проверявам. Закусва се обилно и с всичко необходимо за деня – белтъчини, витамини, въглехидрати. Закуската ще я подсигурят моите седем консултантски фирми, с които работих досега във военното министерство. Скъпи са, но парите не са мои, така че какво от това. След това всички 27 си показват домашните. Който е пропуснал своето, ще бъде наказан с отнемането на джобните за месец и чистене на оборите след излизането на британците. Ще свием и разходите, няма да пазаруваме всичко ново. Новите неща ще си ги купуват само големите Германия и Франция и после ще ги дават на останалите да ги ползват втора ръка. Например на българите можем да им преотстъпим своите стари дизели. Ако се наложи, ще приемем още членки, все пак имаме бая неща за изхвърляне“, обобщи тя накратко идеите си. Според госпожа Фон дер Лайен не е необходимо плановете й да бъдат гласувани и приемани с консенсус. „Все пак, докато се харчат пари предимно от моята къща, моя е и последната дума. Когато останалите пораснат и си направят свои европейски съюзи, да си взимат решенията сами. Дотогава искам всички да носят винаги чиста носна кърпа, да си режат ноктите редовно и да гласуват винаги с „Ja!“, посочи още тя.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.