Трафикът на "Кулата - Промахон" остава засилен, но без опашки

https://mreja.bg/komentar/trafikat-na-kulata-promahon-ostava-zasilen-no-bez-opashki/78509 Mreja.bg
Трафикът на "Кулата - Промахон" остава засилен, но без опашки


И днес хиляди българи пътуват към курортите в южната ни съседка Гърция. За да се облекчи преминаването на границата през най-натоварения пункт "Кулата - Промахон", са командировани допълнителни служители.

Трафикът на граничния пункт остава засилен, но опашки няма.

Автобусите се отделят на специален паркинг на пункт Промахон, където се проверяват със специални мобилни устройства, за да не се затруднява трафика на автомобилите.

"Бих казал, че най-голямото предизвикателство е в почивните дни - неритмичния трафик. Идват на куп изключително много автомобили, за минута-две идват по 25-30-40 автомобила, да не кажа и повече, това създава много бързо опашката", каза комисар Стоян Мандаджиев, директор на РД "Гранична полиция" - Смолян по БНТ.

"Знаете, инфраструктурата на Промахон каква е, трасетата са недостатъчни, така че в това отношение сме взели мерки да имаме техника, имаме и хора, но наистина имаме проблем с инфраструктурата", допълни комисарят.

На граничен пункт Маказа трафикът също е натоварен, обработката на документите се извършва възможно най-експедитивно.

Останалите гранични пунктове към Гърция също са натоварени, но опашки няма.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.