Строят три детски градини за 7,5 млн. лева в Пловдив

https://mreja.bg/komentar/stroyat-tri-detski-gradini-za-75-mln-leva-v-plovdiv/78344 Mreja.bg
Строят три детски градини за 7,5 млн. лева в Пловдив


Най-късно през октомври пловдивската детска ясла "Веселушка" ще се сдобие с ново крило за 32 деца. Първата копка беше направена през ноември м.г. В момента разширението е в груб строеж и за него има 100 молби за тази есен, каза директорката Лилия Паскова.

Градоначалникът Иван Тотев и кметът на район "Източен" Николай Чунчуков инспектираха строежа. "Имаше крещяща нужда от още места. Интересът към тази ясла е огромен", коментира Тотев. 470 000 лева е инвестицията.

Той съобщи, че започва строеж на филиал на ДГ "Чайка", който ще е на ул. "Богомил". Новата сграда ще поеме деца от първа до четвърта група. Тя ще струва 2,5 млн. лева.

До 20 дни се очаква да бъде обявена процедура и за нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски" в район "Южен". Тя ще е за 200 деца и в нея ще има басейн и физкултурен салон. Инвестицията е 4,5 млн. лева.

"Ще съборим старата детска градина "Каменица" и на нейно място ще построим нова", обяви още Тотев.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.