Сравниха нов нападател на “Левски” с брат на Марадона

https://mreja.bg/komentar/sravniha-nov-napadatel-na-levski-s-brat-na-maradona/78295 Mreja.bg
Сравниха нов нападател на “Левски” с брат на Марадона


Новият нападател на “Левски” Дени Алар бе сравнен с един от братята на легендарния Диего Марадона - Уго. Двамата попадат в списъка с трансферни провали на “Рапид” (Виена), изготвен от laola1.at.

Уго Марадона по подобие на великия си брат се пробва във футбола, но неуспешно. През 1990 г. той пристига в австрийската столица след престои в “Асколи” (Ит) и “Райо Валекано” (Исп). Уго обаче не успява да се пребори за място в състава и след 3 мача за половин година си тръгва.

Наетият за една година от “Левски” Алар също не успя да се наложи в “Рапид” през миналия сезон и треньорът Дитмар Кюбауер открито заяви, че трябва да си ходи.

Представители на ръководството, служители, ветерани и привърженици на “Левски” пък поднесоха венци и цветя по случай 48-ата годишнина от трагичната гибел на легендарните футболисти на “сините” и националния отбор Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков.

Поклонението се състоя на Централните софийски гробища.

Двамата загинаха на 30 юни 1971 г. в автомобилна катастрофа край прохода Витиня.

“Има чувства, които обединяват и които не си отиват, колкото и безмилостен фактор да е времето. То понякога просто не може да отмие онези, на които им е предопределено безсмъртие. Не може да заличи величините, които обединяват поради непреходния си смисъл. Гунди и Котето бяха необикновени и гениални футболисти, но за всички преди нас и след нас те ще останат символ на едно необикновено и романтично време, родило мита за величието на играта и нейните рицари на зеления килим.

Георги Аспарухов и Никола Котков бяха явление, надхвърлящо границите на футбола. Притежаваха невероятни човешки качества и затова бяха толкова обичани. 48 години след трагедията на Витиня България все още ги помни. Младите слушат прехласнати историите за тяхното майсторство и човешки достойнства, а по-възрастните все още не могат да повярват, че ги няма”, написаха по тъжния повод в сайта на “Левски”.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.