Спецсъдът отстрани от длъжност главния секретар на агенцията за българите в чужбина

https://mreja.bg/komentar/specsadat-otstrani-ot-dlazhnost-glavniya-sekretar-na-agenciyata-za-balgarite-v-chuzhbina/78196 Mreja.bg
Спецсъдът отстрани от длъжност главния секретар на агенцията за българите в чужбина


Специализираният наказателен съд отстрани днес от длъжност главния секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Красимир Томов, съобщиха от спецсъда.

Искането за отстраняване бе внесено от Специализираната прокуратура, след като мярката за неотклонение на Томов бе смекчена на „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Специализираният наказателен съд прие изцяло доводите на обвинението за това, че заеманата от него длъжност позволява той да въздейства на служители в агенцията (които са и свидетели по досъдебното производство), както и да заличава доказателства.

Красимир Томов е обвинен като участник в организирана престъпна група, ръководена от председателя на ДАБЧ Петър Харалампиев, в която са участвали и други лица, и която е била създадена с цел издаване на удостоверения за български произход на чужденци срещу подкупи. В банкова касета, до която достъп е имал единствено Томов, бяха намерени и иззети пари в различни валути, равняващи се на близо 600 000 лева.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.