Слаб любовник, лош работник

https://mreja.bg/komentar/slab-lyubovnik-losh-rabotnik/80280 Mreja.bg
Слаб любовник, лош работник


За връзката между ерекцията и производителността на труда

Всеки мъж на земята е преживявал засечка в леглото и ако твърди, че не е така, аз го смятам за лъжец, казва холивудската двезда Дани Трехо. На 75-годишна възраст той се съгласи да бъде рекламно лице на приспособление за увеличаване на ерекцията, за което се твърди, че успешно може да измести виаграта. Става въпрос за силиконов пръстен, който се поставя в основата на пениса, за да задържи кръвта в него по-дълго по време на възбуда и да забави еякулацията.

Трехо твърди, че го е харесал, защото не е хапче. След дългата си борба с рака той избягва да вкарва химия в тялото си, ако не е жизненонеобходимо.“Откриха ми 10-сантиметров тумор в черния дроб. Казаха, че е твърде голям за химиотерапия. Затова се наложи да опитам лечение с инжекции в самия тумор. След около 6 месеца отидох на преглед и ми казаха, че вече го няма”, разказа актьорът пред “Сън”. По думите му се е справил с болестта, защото винаги се е отнасял положително към живота си и му се е радвал с всички сили.

Трехо е роден в Лос Анджелис. Родителите му са мексиканци. Преди да започне да се снима във филми, е изкарвал прехраната си като строителен работник, какъвто е бил и баща му. На няколко пъти е лежал в затвора и е трябвало да се бори с наркотичната си зависимост. Тези тъмни моменти обаче вече отдавна са зад гърба му и той иска да използва своята популярност, за да предизвика мъжете да обсъждат един често срещан проблем напоследък, който лекарите наричат еректилна дисфункция.

“Жените говорят за всичко, което поискат. Но ние трябва да се харесваме и да показваме мачизъм. Особено в латиноамериканската общност, откъдето съм, мъжете не говорят за такива неща, защото трябва да са ловци. Аз обаче мразя лова”, казва актьорът, известен с ролите си на корави типове от филми като “Жега” и “Мачете”. По думите му и на 25 г. пак може да се изправиш пред проблем с ерекцията, ако си работил много и си уморен. Имах четири брака и знам, че това зависи от много неща, допълва той.

Учени от цял свят от доста време се опитват да открият какви са причините за намаляващата мъжка потентност. Твърди се, че около 150 млн. мъже по света имат проблеми с ерекцията. При това тази бройка е само на диагностицирани случаи, които със сигурност са по-малко от действителните, тъй като представителите на силния пол все още се смущават да търсят помощ при засечки в леглото и смятат, че всичко се дължи на намиране на подходящ партньор или получаване на допълнителни стимули чрез алкохол, наркотични вещества или медикаменти.

А според сексолозите точно някои от тях са сред основните врагове на ерекцията, заедно с редица други фактори, присъщи на съвременния начин на живот. На първо място учените поставят стреса. Английско проучване показа преди години, че всеки десети мъж засича в леглото заради напрежение в работата, но само половината от тях предполагат, че между двете неща може да има връзка, и са склонни да търсят професионална помощ. “Стресът на работното място оказва силно влияние върху потентността на мъжете. Затова потърсете причините. Не стойте до късно в офиса, хранете се балансирано и здравословно, спортувайте редовно. Приемайте по-спокойно всекидневните проблеми и контролирайте емоциите си”, съветва доктор Дейвид Едуардс от “Оксфорд”. Причината е, че сексуалната възбуда започва от мозъка и ако той е затормозен, изпитва затруднение да изпраща импулси към други части на тялото.

Ново изследване пък показва, че нарушенията при ерекция се отразяват на производителността на труда. За него американски учени са анализирали данни за здравето и поведението на 52 000 мъже на възраст между 40 и 70 г. от Германия, Франция, Италия, Испания, Великобритания, САЩ, Китай и Бразилия. Те са установили, че 24,8% от мъжете с импотентност са имали затруднения и в работата, като на 7 процента дори им се е налагало да си останат у дома. 22,5 на сто пък са продължили да се трудят, но са се чувствали болни. “Използвайки данни от 8 държави, ние успяхме да докажем, че този проблем е сериозен и съществува на много места по света", казва Тарек Хасан от изследователския екип. В Италия резултатите са били най-лоши. Там учените са установили, че еректилната дисфункция засяга 54,7% от мъжкото население на страната. Става въпрос за хора, които повече от три последователни месеца са изпитвали затруднения при сексуален акт, като средният процент за всички включени в проучването държави е 49,7

Според учените по-ранното откриване и адекватното лечение могат да помогнат за намаляване на икономическите последици от този често срещан вече проблем, особено в страни, за които е потвърдена връзка между половата немощ и трудовата работоспособност. За съжаление, България не е между тях, но родни специалисти също предупреждават от години, че всеки втори мъж у нас над 40 г. изпитва проблеми със секса, но 31% предпочитат да се самолекуват с хапчета, а 14 на сто не търсят лекарска помощ в продължение на години. Това обикновено води до задълбочаване на проблема и сериозно се отразява на самочувствието и поведението на българските мъже.

Според сексолога Румен Бостанджиев у нас мъжете рядко търсят специализирана помощ, тъй като преобладаващата част от лекарите не получават адекватно образование по сексуална медицина и не притежават необходимата квалификация, опит и мотивация да консултират в тази област. Освен това еректилната дисфункция включва твърде разнородни оплаквания - както най-баналните засечки, така и проблеми, свързани със съдови, ендокринни, неврологични, психиатрични и други заболявания. Затова изисква поставяне на специализирана медицинска диагноза. При наличие на сериозни индивидуални психологически или междуличностни проблеми в двойката доброто решение изисква системна психотерапевтична помощ, което не изключва и използването на съвременните медикаментозни средства, казва Бостанджиев пред “Фокус”.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.